J18: Hattrick av Ojamäe mot Mora

J18 spelade ut Mora på bortaplan under söndagseftermiddagen. David Ojamäe svarade för ett hattrick i segermatchen – som slutade 1–6.

Förra gången lagen möttes, i Gavlerinken, var det tight och slutade 4–2 till hemmalaget Brynäs. Denna gång, i Smidjegrav Arena i Mora, blev det också Brynässeger – men det var inte lika jämnt nu. Det var dock tillknäppt i början och Brynäs vann den första perioden med knappa 1–0 efter att Samuel Solem snyggt kunnat finta och lägga in pucken i målet.

I den andra perioden exploderade man sedan istället. David Ojamäe satte 0–2 efter att man spelat nästan åtta minuter och sedan började det på riktigt från Brynäs sida. William Alftberg fyllde i med 0–3 bara 41 sekunder senare och sedan dröjde det cirka tio minuter innan någonting mer hände. Men då gick det åter snabbt. Oscar Birgersson passade på att utöka till 0–4 innan Ojamäe satte sin andra kasse för dagen med två minuter kvar av perioden.

Därefter blev den tredje perioden ungefär lika tät som den första. David Ojamäe gjorde förvisso hattrick i och med sitt mål fram till 0–6 men sedan var det inte allt för mycket som hände på isen. Mora reducerade till 1–6 när man fick friläge halvvägs in i perioden och det blev också det sista målet för matchen – som Brynäs alltså vann med 6–1.

Mora IK – Brynäs IF 1–6 (0–1, 0–4, 1–1)
Skott: 22–46 (7–11, 8–17, 7–18)
Utv: 6–2 (2–0, 2–2, 2–0)

0–1 (17.42) Samuel Solem (Isac Sjöman, Rasmus Sandin)
0–2 (27.56) David Ojamäe (Sebastian Sundlöv)
0–3 (28.37) William Alftberg (David Ojamäe, Marcus Westfält)
0–4 (37.32) Oscar Birgersson (Samuel Solem, Rasmus Sandin)
0–5 (38.01) David Ojamäe (William Alftberg)
0–6 (44.46) David Ojamäe (Marcus Westfält)
1–6 (52.31) Mathias Karlsson (Marcus Af Burén)