U16: Målexplosion mot Hedemora

Det blev proppen ur för U16 när man tog emot Hedemora under onsdagen. Simon Appelquist och Oscar Birgersson gjorde båda två hattrick i segermatchen.

Det skulle bli en lång kväll för gästande Hedemora i Gavlerinken. Redan 35 sekunder in på matchen prickade Simon Appelquist in 1-0 helt utan assistans och Brynäs kunde tugga på efter det. Victor Söderström och Adam Bäckehag skickade in var sitt mål i powerplay och Philip Holmli satte en puck i spel fem-mot-fem innan perioden var över och det stod 4-0 på tavlan samt 18-6 i skottstatistiken.

15 sekunder längre tog det Brynäs att näta i den andra perioden. 50 sekunder in passade Simon Appelquist fram pucken till Gabriel Deutsch, som snyggt kunde avsluta i mål. Cirka fem minuter senare knackade lagkapten Oscar Birgersson åt sig pucken i numerärt underläge, varpå han kunde skrinna upp i banan och sätta 6-0 till Brynäs. Därefter gjorde Hampus Tjernell 7-0 innan Simon Appelquist kunde näta för andra gången i matchen fram till 8-0, och Brynäs hade en komfortabel ledning inför den tredje perioden.

Där lade hemmalaget i en ny växel och efter 10 minuter fick matchen sin andre tvåmålsskytt när Gabriel Deutsch kunde pricka in 9-0 på pass av kedjekamraten Appelquist. 11-0 och 11-1 satt sedan mycket tätt inpå varandra, då Brynäs Kevin Lilja först kunde utöka innan gästerna till slut reducerade genom Kipras Ribaitis. Men Brynäs lät sig inte påverkas av detta och bara någon minut senare fullbordade Oscar Birgersson sitt hattrick när han satte 12-1 bakom gästernas målvkakt. Sebastian Sundlöv fyllde sedan i med 13-1 tio sekunder senare och slutresultatet 14-1 kom då även Simon Appelquist kunde skriva in ett hattrick i protokollet.

– Jag tycker att vi börjar bra med ett mål där i första bytet och sedan rullar det på, säger Simon Appelquist. Vi hade en liten svacka i andra perioden men annars såg det bra ut. Vi var det starkare laget hela tiden, helt enkelt. Vår kedja har bra kemi och det flyter på jättebra för oss idag.