J20: Serieledare efter seger mot Luleå

Brynäs hade en bra helg på hemmaplan då man tog sju av nio möjliga poäng i och med 6-3-segern mot Luleå tidigare i eftermiddag. Man leder därmed tabellen i J20 SuperElit Norra med en match mer spelad.

Luleå skulle dock vara laget som spräckte sin målnolla först tidigt i matchen, efter bara två minuter spelade. Men Brynäs skulle både reducera och kvittera inom loppet av 48 sekunder när Kim Persson och Jens Lööke gjorde ett mål vardera. Casper Evertsson ökade på Brynäs ledning till 3-1 innan första perioden var avklarade. Det var hans första mål i J20-tröjan.

Casper Evertsson gör sitt första mål i J20-tröjan idag.

Man vann skotten med klara 25-4 i den andra perioden. Jesper Boqvist styrde snyggt in 4-1 på Johannes Kinnvalls skott från blå. Bara 17 sekunder senare ökade kapten Linus Ölund på till 5-1 helt på egen hand.

Det var Brynäs som fick chansen i numerärt överläge i början av tredje men det gav ingen utdelning. Istället kunde Luleå reducera två gånger om och matchen skulle ändå bli lite spännande när det stod 5-3 på tavlan. Luleå plockade även målvakten men det skulle visa stå sig dyrt när Linus Ölund gjorde sitt andra mål för dagen bara fem sekunder senare men hjälp av Hampus Eriksson och Philip Alftberg.
- Vi har bra glädje i laget just nu, så det känns bra. Det har gått bra på slutet, det är bara att jobba vidare på det här så kommer det bli riktigt bra, säger Hampus Eriksson om den här helgen.