J20: Boxplay blev segerreceptet

Det var verkligen special teams som blev avgörande när Brynäs J20 gästade Luleå i Coop Norrbotten Arena under fredagskvällen. Efter två mål i boxplay och ett i powerplay kunde man inkassera tre mycket sköna poäng.

Marcus Ersson svarade för ett mål och tre assist i matchen

Det blev en lite trevande inledning på matchen när Luleå och Brynäs drabbade samman i den första av två matcher denna helg. På Luleås hemmaplan, i Coop Norrbotten Arena, var det dock serieledande Brynäs som var snäppet bättre. Den första perioden blev dock mållös och Luleå hade skottövertaget med 7-6, men det kändes ändå som att Brynäs var på gång.

I den andra perioden varvade bägge lagen sedan upp en aning och gästande Brynäs skickade iväg skott efter skott mot Luleås målvakt, Filip Gustavsson. Målvakten ville dock inte ge med sig till en början och det stod fortsatt 0-0 när halva matchen hade spelats. Då Brynäs spelade boxplay skulle det dock hända grejer. Marcus Ersson skickade då iväg pucken till Christian Rudolphi, som snyggt kunde stänka in 0-1 på sitt friläge. Laget fick sedan chansen att spela powerplay några minuter senare, men det ville sig inte riktigt i den spelformen och istället skulle de följande två målen komma i spel fem-mot-fem. Tidigare passningsläggaren Marcus Ersson satte snyggt 0-2 innan Luleå kunde reducera och det var 1-2 i pausvilan.

Brynäs drog tidigt på sig en utvisning i den tredje perioden och fick börja spela boxplay ganska omgående. Men istället för en kvittering i baken så kunde laget istället näta framåt ännu en gång. Ersson gjorde då sin tredje poäng för matchen när han skickade över pucken till Alexander Bjurström, som fint kunde sätta 1-3 på Luleåmålvakten. Men mitt i perioden skulle hemmalaget ändå göra matchen lite spännande. När det stod 9.17 på tavlan satte man 2-3 på John Morelius och när slutminuterna sedan kom fick man satsa allt på ett kort och ta ut målvakten. Men istället för att få in en puck så drog Luleå på sig en utvisning för boarding med knappt en minut kvar av ordinarie matchtid och Brynäs fick en ny chans i powerplay. Där gjorde Manne Mattisson en mycket fin soloprestation och han kunde snyggt punktera matchen när han satte 2-4 från mitt framför målvakten.

Gästande Brynäs tog därmed med sig tre sköna poäng och börjar dra ifrån en aning i toppen av tabellen.

Luleå HF - Brynäs IF 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Skott: 23-31 (7-6, 9-17, 7-8)
Utv: 10-8 (2-2, 4-4, 4-2)