U16: Bortaseger mot Mora

U16 tog fint hem bortamatchen mot Mora med 2-5. Två av målen gjorde Alex Lind, varav ett i numerärt underläge.

Serietvåan Brynäs mot tabelljumbon Mora i Orsa Ishall var förutsättningarna i söndagseftermiddagens match. Men att det var just jumbon som Brynäs mötte märktes inte till en början. Hemmalaget tog ledningen redan efter 24 sekunders spel och Brynäs fick hålla huvudena uppe tidigt och jobba sig tillbaka. Detta kunde man också göra och efter cirka fyra minuters spel prickade Adam Bäckehag in sitt fjärde mål för säsongen när han kvitterade till 1-1. Det blev även allt från den första perioden och det var lika jämnt som när matchen började inför mittenakten.

Där drog Brynäs på sig två utvisningar relativt snabbt och på den andra kunde Mora ta tillbaka sin ledning, när man gjorde 2-1 i powerplay. Därefter var det Brynäs som var det dominanta laget. Skotten i den andra perioden vann de vitklädda med 23-7, efter en vändning som hette duga. Det började med Fabian Zimmerhofer, som kvitterade till 2-2 tre minuter efter Moras powerplaymål. Efter det tog det knappt fyra minuter innan Alex Lind gav laget ledningen för första gången i matchen och som grädde på moset kunde sedan Jonatan Fältström utöka till 2-4 i powerplay, vilket också var resultatet efter två perioder.

I avslutningsperioden försökte Mora så gott de kunde att komma närmare, men förgäves. Brynäsförsvaret och Olle Brykt mellan stolparna höll tätt, trots lägen för Mora i boxplay, och istället kunde Alex Lind sätta 2-5 i numerärt underläge med 8.50 kvar att spela. Det blev också spiken i kistan och Brynäs tog med sig tre poäng från matchen.

Mora IK - Brynäs IF 2-5 (1-1, 1-3, 0-1)
Skott: 26-52 (12-16, 7-23, 7-13)
Utv: 2-10 (0-0, 2-6, 0-4)

1-0 (0.24) Viktor Erkapers (Alexander Hård Af Segerstad)
1-1 (3.59) Adam Bäckehag (Sebastian Sundlöv, Jonatan Fältström)
2-1 (28.16) Emil Svensson (Alexander Hård Af Segerstad, Fredrik Nääs) PP1
2-2 (31.52) Fabian Zimmerhofer (Kevin Lilja, Samuel Edman)
2-3 (35.11) Alex Lind