J20: Tung förlust i Leksand

Det blev en jobbig helg i Dalarna för J20. Förlusten mot Mora följdes på söndagen upp med en tung match borta mot Leksand, där slutresultatet skrevs till 8-3.

Philip Alftberg var en av tre som nätate i matchen

Hemmalaget Leksand inledde starkast redan från första början i matchen mot Brynäs hemma i Tegera Arena. Två minuter tog det innan nästjumbon fick hål på John Morelius, då genom Sebastian Björnstad, och det skulle bli en tung dag för gästande Brynäs.

Ledningsmålet följde Leksand upp med 2-0 tidigt i mittenakten. Efter knappa 47 sekunder satt matchens andra mål då Rickard Hugg prickade nätet i ett friläge. Men därefter tryckte Brynäs på så pass att hemmalaget fick lov att ta en timeout, och den blev också lyckosam. Efter 12.57 satt 3-0 och Morelius hade inte alls turen med sig i matchen. Några minuter senare fick dock Brynäs jubla för första gången i matchen. 15.09 kom Kim Persson snyggt fram på ett friläge och skickade in reduceringspucken högt på hemmalagets målvakt. Men Leksand fortsatte att köra på och i powerplay kunde man också göra 4-1 innan perioden var färdigspelad.

Det var sedan Leksand för nästan hela slanten i den trejde perioden, som slutade så som en vanlig match annars slutar, nämligen 4-2. Hemmalaget hade en riktigt bra period från minut sju till tio, där man gjorde tre raka mål fram till 7-1, innan Brynäs kunde komma emellan. 10.18 tryckte Philip Alftberg till rejält från sin blålinje och kunde reducera till 7-2. Därefter gick det knappa fem minuter innan nästa mål kom. Linus Ölund störtade då fram på ett friläge i numerärt underläge och reducerade till 7-3, men Brynäs kom inte närmare än så ändå. I ett sent powerplay gjorde Leksand 8-3 och det blev slutresultatet i matchen.

Leksands IF - Brynäs IF 8-3 (1-0, 3-1, 4-2)
Skott: 40-24 (10-8, 14-8, 16-8)
Utv: 6-14 (0-2, 4-6, 2-6)