J18: Derbyseger på hemmaplan

J18 vann derbyt mot Valbo med 5-2. Det sista målet satt i öppen kasse genom Adam Boqvist.

Det märktes att det var ett derby där spelarna känner varandra när Brynäs och Valbo drabbade samman i Gavlerinken. Jublet som kom från Valbos bänk när man gjorde 1-0 efter 2.45 vittnade om hur mycket prestige som fanns i matchen. Men Brynäs tog tag i taktpinnen omgående och bara 35 sekunder hann gå innan Pontus Andersson kvitterade till 1-1. När Valbo sedan drog på sig en utvisning strax därefter kunde Gabriel Seger också göra 2-1 i powerplay efter 5.39.

– Vi hade rätt bra spel i powerplay där, säger Seger om målet. August Berg lägger en bra backhandpassning till mig och så kan jag bara skjuta.

Den andra perioden hade Brynäs lite bättre kontroll över och skotten vann man med hela 18-8. Ett mål slank också in i Valbokassen, detta då Isac Sjöman slog till med 3-1 efter 15.13. Brynäs gick därmed in periodpausen med en stabil tvåmålsledning och hade mycket bra att spela på inför den tredje perioden.

I den tredje perioden hann 8 minuter passera innan nästa mål skulle falla. David Ojamäe skickade då in 4-1 på pass av Gabriel Seger och Pontus Andersson och det var ett sargat bortalag som spelade vidare. Två minuter senare fick Brynäs dock spela boxplay efter en hakning och med 23 sekunder kvar av den utvisningen kom 4-2 från gamle Brynässpelaren Fredrik Wieser. Då tog Valbo en timeout och några minuter senare plockade man också målvakten, men då kunde Adam Boqvist punktera med 5-2 i öppen kasse och Brynäs tog hem de tre poängen.

– Vi spelar så där i den första perioden men vi krigar bra i andra och tredje, speciellt om man jämför mot matchen mot Falun, säger Gabriel Seger. Det är en skön seger och en bra vändning av oss.