J20: Kapten Lindblom taggar om

Inför match, Intervjuer, J20 / Permalink / 0
 
Imorgon möts Brynäs och HV71 igen, denna gång i Jönköping. Så här tänker kapten Marcus Lindblom inför mötet
 
Ni har fått lite distans ifrån matchen igår. Hur vill du sammanfatta den? 
– Det var ju en ganska jämn match som gick fram och tillbaka hela tiden. Ena perioden hade vi tryck och nästa var det de som hade det. Men i slutändan tycker jag att vi är bättre i sudden och vi förtjänar väl att vinna. Så det är ju surt att förlora på straffar så där. 
 
Hur jobbigt känns det just att det blir ett straffavgörande i just en sådan där match? 
– Det är ju så klart nervöst och jobbigt när det är en så viktig match... Det kändes ändå som att vi skulle ta det, men så blev det ju inte. 
 
Nu har ju A-laget åkt ut, så ni får med er spelare som "egentligen" är era. Hur känns det? 
– Det är ju bara bra att vi får mer förstärkning och så. Nu har vi ju spelat ihop oss rätt länge utan dem, så det kan ju bli åt det andra hållet istället. Men det har känts bra på träningen och jag tror att vi ska kunna ta dem nu. 
 
Vad har ni pratar om inför imorgon? 
– Nja, vi åker ner dit och ska ta två matcher nu. Vi går för det och så får vi se hur det blir. Vi ska bara ta två matcher nu, så är det. Det är ju sista året för oss 95:or nu också och vi ska ge allt. 
 
Har ni sagt någonting speciellt nu när ni fått möta dem en gång? 
– Njae det är väl ingenting speciellt egentligen. Vi känner väl att de är lite borta i egen zon och vi får ganska långa anfall. Och det är ju i anfallszonen vi vill vara för det är där vi ser deras brister. 
 
Vad jag lade märke till var deras kontringar? 
– Ja, precis. De går mycket på kontringar, speciellt på Ahl och Stenlund som är stora och starka, så det lär vi se upp med. Vi får jobba på att hålla ner dem och så. 
 
Pucken släpps 19.00 i Kinnarps Arena imorgon. 

Marcus Lindblom och Johannes Nilsson
FOTO: Elin Granebrandt
 
Till top