J18: Seger i första kvartsfinalen

J18 tog hem den första kvarsfinalen mot Skellefteå då man vann bortamatchen med 4-2.

I en match där alla mål verkade vilja komma sent i perioderna kunde Brynäs snyggt spela hem den första kvartsfinalen på torsdagskvällen. Och det började redan i den första perioden, då Lucas Carlsson prickade in 0-1 på pass av Jens Lööke.

Ledningen kunde man sedan utöka till 0-2 efter 17.58 i den andra perioden, då kapten Linus Ölund tog vara på ett läge i powerplay. Skellefteå kom sedan och reducerade när det återstod 16 sekunder av perioden, och man gick till pausvila med 1-2.

Brynäs utökade sedan sin ledning ännu en gång när den tredje perioden hade blivit 13 minuter gammal. Då kom Oliver Nordberg och Pontus Edman i en spelvändning och Edman satte fint 1-3 bakom Skellefteåmålvakten. Hemmalaget reducerade sedan ännu en gång när man fick spela fem-mot-tre, men när David Deutsch sedan prickade in 2-4 med två och en halv minut kvar att spela var det inget snack om saken och Brynäs kunde ta hem
Felix Sandström räddade 24 av 26 skott och hade en räddningsprocent på 92,31%.

– Vi kommer inte riktigt upp i matchtempot som vi vill ha idag, säger tränare Kristian Nervik Nilsen. Men vi jobbar oss in i matchen och det är ju vinster som räknas. Det är inte en orättvis vinst heller, jag tycker att vi förtjänar att vinna idag så det är jätteskönt.

Skellefteå AIK - Brynäs IF 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Skott: 26-29 (5-9, 9-7, 12-13)
Utv: 4-4 (2-0, 2-0, 0-4)