J18: Dags för kvartsfinal

Inför match, J18 / Permalink / 1
Ikväll kliver J18 in i slutspelet när man åker upp till Skellefteå för match för att sedan vända hem på lördag och eventuellt söndag. Så här säger huvudtränare Lillis Lövblom inför matchserien. 
 
Måljubel i Skellefteå i februari
FOTO: Nathalie Andersson
 
Nu drar det igång igen efter några veckors vila. Hur känns det?
– Det ska bli roligt. Vi har gått och sett fram emot det här länge och nu känns det också att det börjar närma sig. Det kan ju kännas lite långt borta när man får två och en halv veckas vila, men det ska bli jättekul nu ikväll. 
 
Ni fick ju välja lag, hur tänkte ni när ni plockade Skellefteå?
– Njae, det är alltid jobbigt när man ska välja och så där. Men det var bara det att vi har ju mött Skellefteå två gånger redan i år och vi har vunnit de två matcherna, även om det var jämnt, och vi vet var vi har dem som motståndare. Vi hade funderat på Linköping eller HV71, men de lagen har vi inte riktigt koll på, så då kändes det bra med Skellefteå. 
 
Så det känns lite säkrare att välja lag som man har mött redan?
– Ja, precis, men samtidigt så tror jag att det kommer att bli tufft ändå i matcherna. Jag tror ändå att vi har en bra chans, för annars hade vi ju inte valt dem i kvartsfinal. 
 
Hur har ni tränat på nu då när det har blivit så lång vila?
– Jo, vi har tränat ganska bra, men samtidigt så är ju träning och match två helt skilda saker. Vi har ju haft säkert tio spelare som dock har spelat match här på slutet, med A-lag och J20 och allt vad det är, så jag är inte orolig för det alls. Nu gäller det bara att vi ska fokusera på rätt saker. 
 
Hur tror du att det kommer gå att få in spelarna som knappt spelat alls med er i år?
– De har ju varit med litegrann och så har de växt upp tillsammans och spelat TV-pucken och allt sådant, så nog har de spelat ihop förut. Det blir en rolig avslutning för dem och alla vill ju förlänga säsongen så det kommer nog inte bli några problem. Vi har ju en fördel nu i att vi har i stort sett alla våra spelare tillgängliga. 
 
Hur känns det med resan nu då? Det är ju en bit upp till Skellefteå?
– Det blir ju en lång resa för bara en match, så klart. Vi åker upp, spelar, sover över och åker tillbaka – och det hade nog varit likadant vilka motståndare vi än hade valt, så det är det bara att finna sig i helt enkelt. 
 
Hur ser det ut med laget?
– Vi är inte helt hundra på allting än, men det som är säkert är att vi får med oss ett slagkraftigt lag upp dit ikväll. Marcus Ersson är ju avstängd, Alexander Bjurström kommer inte att spela och det är lite tveksamt med Fredrik Blom. Vi har med oss Felix Sandström och Oliver Dackell i målet, i och med att John Morelius ska opereras och har spelat klart för säsongen. Men nu gäller det för de här spelarna som ska vara ledande spelare att ta tag i det och visa vilka spelare de är. 
 
Matchserien mot Skellefteå ser ut som följer:
Torsdag: 19.00 Skellefteå - Brynäs Skellefteå Kraft Arena
Lördag: 15.00 Brynäs - Skellefteå Gavlerinken
(Söndag: 15.00 Brynäs - Skellefteå Gavlerinken)
#1 - - Robex Lundgren:

cool bild

Till top