J20: Inför Södertälje

Inför match, Intervjuer, J20 / J20, inför match / Permalink / 0
Imorgon åker J20 ner till Södertälje för bortamatch. Så här säger tränare Niklas Gällstedt: 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
 
Hur skulle du sammanfatta helgen mot Malmö och Frölunda?
– Mot Malmö kommer vi inte riktigt upp i den nivån som vi hade mot Timrå, och då blir det jobbigt att komma in på mål och skapa farliga lägen. Vi skapar inte särskilt mycket i spel fem-mot-fem, men vi spelar bra i powerplay och möter också en bra målvakt, vilket gör att inte puckarna går in. Mot Frölunda är arbetsinsatsen jättebra och vi krigar verkligen för att få med oss poäng hem. Killarna bestämde sig för att nu är det dags att börja göra arbetet, och så fick vi ju med oss två poäng också trots att vi låg under med så mycket. 
 
Nu ska ni tillbaka till arenan ni tog brons i förra säsongen, hur går tankarna?
– Vi vill egentligen gå tillbaka till hur vi spelade i torsdags mot Timrå, och ha det drivet i laget hela tiden. Så som vi avslutar matchen mot Frölunda vill vi också börja imorgon. Det ska vara svårt och tufft att spela mot oss, och det vill vi visa redan från start. Nu kan man ju förlora ändå, men vi vill ha just det drivet hela tiden. 
 
Södertälje har haft det ganska tufft i fortsättningsserien, hur ser ni på dem som motståndare?
– Ja, men samtidigt är Södertälje ett lag som vi har haft det tufft mot genom åren och imorgon har vi chansen att ändra på det. Det kommer att bli en morot för att jobba som vi gjorde senast. 
 
Vad tar ni med er från helgen som var?
– Moralen, att vi inte ger upp, utan har vi bestämt någonting så går vi för det. Och så blir powerplayspelet viktigt. 

Är det någon spelare som tillkommer eller faller bort?
– Jens Lööke och David Westlund kommer att ansluta från A-laget, och Oliver Henriksson och Alexander Bjurström är med från J18. Saknas gör Oscar Larsson, Martin Rönnild, Joakim Löfgren och Adam Deutsch, som är skadade. Men vi hoppas att Deutsch kommer att vara med och spela på söndag. 
 
 
Pucken släpps 19.00 i Axa Sports Center och vi kommer att rapportera på vår twitter
Till top