J18: Serieledare efter seger mot Leksand

J18 är nu serieledare i J18 Allsvenskan Norra, efter att ha besegrat Leksand med 4-2 på hemmaplan.

Brynäs fick verkligen en smakstart på fredagens match mot Leksand i Gavlerinken. Redan efter 18 sekunder stack Linus Ölund fram och skickade in 1-0 för sitt lag. Det jobbade sedan Brynäs vidare på och efter 10.22 prickade Marcus Ersson nät och utökade ledningen till 2-0. Då tog Leksand en timeout, och därefter rullade det på bra för hemmalagets del, då 3-0 kom bara tre minuter efter tvåan, när kapten Erik Broman lite turligt kunde skicka in pucken i målet. Gästerna reducerade till slut till 3-1 i den första perioden, när man fick spela numerärt överläge, och det resultatet stod sig till pausvilan.

Leksand jobbade som ett helt annat lag i den andra perioden och efter åtta spelade minuter blev Brynäs tvungna att även de ta en timeout. Denna blev heller inte så lyckad, då gästerna kunde reducera ännu en gång fem minuter senare. Men Brynäs spelade stabilt, och när den tredje perioden drog igång fick försvarsspelet testas på en hel del. Dock släppte Oliver Dackell inga fler puckar förbi sig och Manne Mattisson kunde sedan också avgöra helt när han pricksköt in 4-2 när det bara var sex minuter kvar av matchtiden.

– Det är inte den bästa matchen, men det gick ganska bra ändå, säger Manne Mattisson. Vid målet provade jag bara att skjuta och så gick den in. Det var skönt.

Vinsten gör nu att Brynäs är serieledare i J18 Allsvenskan Norra med två matcher mindre spelare än andraplacerade Leksand.

Oliver Dackell räddade 18 av 20 skott och hade en räddningsprocent på 90%.