U16: Tvåsiffrigt mot Mora

Serieledande Brynäs U16 hade inga större problem när tabelljumbon Mora kom på besök. 10-2 blev slutresultatet efter ett hattrick av Felix Larsson och totalt fyra poäng av Sebastian Sundlöv.

Brynäs fick en strålande inledning på den sista hemmamatchen innan julhelgen, då man tog emot Mora i Gavlerinken. Efter bara en och en halv minut inledde Felix Larsson kvällens målskytte med sitt 1-0. När gästerna sedan utvisades för för många spelare slog Hampus Tjernell till och det var 2-0 efter den första perioden.

Precis i början av mittenakten åkte Brynäs på 5+20 minuter för abuse of officialls och i det boxplayspelet fick Olle Brykt släppa ifrån sig sin nolla, när Mora reducerade till 2-1. Men Brynäs hittade nya krafter efter det och på fem snabba minuter gjorde Felix Larsson först sitt andra mål för matchen innan Sebastian Sundlöv och Melvin Hall svarade för var sin kasse. Mora reducerade sedan till 5-2 innan pausvilan men hemmalaget hade en komfortabel ledning inför den tredje perioden.

I matchens tredje period hann det bara gå 2.05 innan Felix Larsson fullbordade sitt hattrick när han gjorde 6-2 på pass av Melvin Hall. Efter det rullade det bara på för de svartklädda och när Alex Lind utökade till 7-2 tre minuter efter Larssons hattrick var det ingenting som riktigt kunde rubba laget. Hampus Tjernell satte sitt andra mål för matchen med åtta minuter kvar, då han just gjorde 8-2.

Nio sekunder efter Tjernells mål drog också Mora på sig en utvisning och i det powerplayspelet prickade Sebastian Miedema in 9-2 från sin backplats. Men det var inte över för gästerna ännu. Fyra minuter från full tid fastställde William Harila slutresultatet, som blev 10-2.

Brynäs IF - Mora IK 10-2 (2-0, 3-2, 5-0)
Skott: 56-27 (18-10, 20-11, 18-6)
Utv: 25-8 (0-2, 25-4, 0-2)