U16: Seger i rivalmötet

Toppmatchen mellan Leksand och Brynäs slutade i bortaseger för Brynäs efter att Adam Bäckehag satt avgörandet på straff i den tredje perioden.

Backen Adam Bäckehag satte segermålet på straff

Det blev målsnålt mellan de två topp-tre-lagen Leksand och Brynäs när man drabbade samman i Tegera Arena under lördagen. Den första perioden blev även mållös trots att gästande Brynäs vann skotten med 16-5 och man hade chansen i powerplay mitt i perioden.

När den andra perioden drog igång sågade sig sedan Alex Lind genom sina försvarsspelare och sprätte snyggt upp 0-1 bakom Leksandsmålvakten. Denna ledning höll sedan Brynäs i cirka sju minuter, för när dalmasarna fick prova på powerplayspel kom kvitteringen till 1-1. Lagen satt därefter av var sin utvisning och perioden slutade som den börjat - i likaläge.

Brynäs fick kämpa på i två boxplay i den tredje perioden och efter att försvaret och Ludwig Agell i kassen klarat av dessa så fick laget med sig ett straffslag sedan Leksand hanterat pucken i målgården. Den tog Adam Bäckehag hand om och med en fin backhand tog han tillbaka Brynäsledningen med fyra minuter kvar av den tredje perioden.

Bäckehags mål blev också avgörande och Brynäs tog med sig tre sköna poäng från mötet.

Leksands IF - Brynäs IF 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Skott: 27-37 (5-16, 10-14, 12-7)
Utv: 6-6 (2-0, 4-2, 0-4)

0-1 (22.23) Alex Lind
1-1 (29.36) Isak Lundh (William Danielsen) PP1
1-2 (55.41) Adam Bäckehag STR