U16: Hemmaseger mot Karlskoga

U16 vände och vann hemmamatchen mot BIK Karlskoga efter att Simon Appelquist svarat för ett hattrick i den andra perioden och Jonatan Fältström, Gabriel Deutsch och William Harila fördubblat målskörden i tredje.

Brynäs var rätt så överlägsna hemma mot tabellsexan BIK Karlskoga under onsdagen och man vann även skotten i den första perioden med hela 15-5. Men målet, det stod gästerna för, då man skickade in 0-1 i powerplay efter tio spelade minuter.

Men då klev U16 Elit Västras poängligeledare, Simon Appelquist, fram. Mellan 2.39 och 14.07 i den andra perioden svarade han för ett hattrick och ställningen var helt plötsligt 3-1 istället för 0-1. Brynäs drog dock på sig lite för många utvisningar i mötet och i början på den tredje perioden kunde BIK Karlskoga reducera i ett nytt numerärt överläge, då Tom Fridén gjorde sitt andra mål för matchen.

Hemmalaget var dock snabba att återhämta sig från det och inte ens två minuter senare utökade Jonatan Fältström till 4-2 på pass av Philip Holmli. Lagen fick därefter sitta av var sin utvisning och tre minuter från full tid kom nästa mål från Brynäs sida. Gabriel Deutsch serverades då pucken av Simon Appelquist och Sebastian Miedema och 5-2 var ett faktum.

17.35 stod det sedan på klockan när Brynäs tilldelades ett straffslag. Detta tog William Harila hand om och han fastställde därmed slutresultatet 6-2 på ett snyggt sätt.

Brynäs IF - BIK Karlskoga 6-2 (0-1, 3-0, 3-1)
Skott: 47-22 (15-5, 14-10, 18-7)
Utv: 22-12 (2-6, 16-0, 4-6)