J20: Seger med uddamålet

J20 besegrade Skellefteå med uddamålet på måndagseftermiddagen. Kim Persson blev matchvinnare med sitt mål i den första perioden.

Det blev målsnålt mellan Brynäs och Skellefteå i måndagens tidiga träningsmatch. Trots powerplay efter powerplay ville puckarna helt enkelt inte sitta bakom John Morelius och Jonathan Stålberg i de bägge kassarna. Men ett mål skulle trots det trilla in ändå. Efter 16 minuters spel i den första perioden serverades Kim Persson en fin passning av Hampus Eriksson, och 1-0 satt som en smäck bakom Skelleftås målvakt.
– Pålholm gör ett bra jobb bakom målet, Hampus snappar upp pucken och hittar fram med en passning till mig, säger Persson. Den skulle bara sitta, och det gjorde den ju också.

Den andra perioden inleddes med att Fredrik Blom fick en tackling mot huvudet och Skellefteås Andreas Wingerli fick sätta sig två + tio minuter för checking to the head. Men trots det numerära överläget så kunde inte Brynäs utöka sin ledning i den andra perioden, och när John Morelius blockerade varje skott från Skellefteå så stod sig 1-0 även in i den tredje perioden.

Avslutningen på matchen blev lika mållös som mittenakten, och det enda som kunde föras in i protokollet var utvisningar, då lagen blev allt grinigare på varandra ju mer av matchtiden som gick. Men tack vare ett bra försvars- och målvaktsspel från Brynäs sida kunde man hålla undan och ta hem träningsmatchen.

– Skellefteå är rätt storväxta och det är svårt att komma in på mål, säger Kim Persson. Sedan vill de ju gärna passa pucken hela tiden, så det är svårt att komma åt den. Men vi vinner matchen och det är ju det som är det viktiga. Det är en bra genomförd match av oss.