J18: Ersson nollade Modo

J18 / Permalink / 0
J18 nollade Modo på lördagseftermiddagen. Samuel Ersson storspelade mellan stolparna i 4-0-segern. 
 
Brynäs fick en kanonstart mot Modo ute i B-hallen på lördagen. Redan innan matchen hunnit bli en minut gammal skickade Oliver Nordberg fram pucken till Albin Kedbrandt, som stod placerad i slottet, och han kunde fint peta in den i mål fram till 1-0. Därefter hann det bara gå några minuter innan nästa mål skulle falla. Samuel Solem kom då in från kanten och vallade in 2-0 bakom Modomålvakten Dennis Westergård. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
När det sedan blev dax för den andra perioden tog det cirka nio minuter för Brynäs att pricka nätet, och detta i numerärt underläge. David Ojamäe serverades då en utmärkt passning av Modomålvakten, varpå han enkelt kunde sprätta upp 3-0 i det tomma nättaket. 
– Målvakten får pucken och så tittar han på mig, säger Ojamäe. Så tror han att jag ska åka vänster men så åker jag till höger, får en passning och kan göra mål. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Med en komfortabel ledning klev Brynäs därmed in till den tredje perioden, och när ungefär halva var avverkad så fick man chansen att spela matchens första powerplay. Där gjorde man inga misstag och matchens sista mål satte Marcus Wässfelt på pass av Isac Sjöman och tidigare målskytten Albin Kedbrandt. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
– Vi gör en bättre match än tidigare och har ett bättre anfallsspel, säger David Ojamäe. Vi är ganska skridskostarka och det är någonting vi använder för att få övertag på motståndarna. 
 
Bilder från matchen finns här
 
Brynäs IF - Modo Hockey 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Skott: 45-24 (15-7, 16-10, 14-7)
Utv: 6-2 (2-0, 4-0, 0-2)
 
1-0 (0.56) Albin Kedbrandt (Oliver Nordberg, Axel Nordlinder)
2-0 (3.13) Samuel Solem
3-0 (28.51) David Ojamäe
4-0 (50.43) Marcus Wässfelt (Isac Sjöman, Albin Kedbrandt)
Till top