J18: SM-GULD

J18 plockade snyggt hem SM-guldet efter 5-2 mot Leksand i finalen. Jens Lööke och Lucas Carlsson svarade för två mål vardera i segermatchen.

"SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUULD!" ändrades snabbt till "NOPPAS GULD, NOPPAS GULD, NOPPAS GUUUULD!" efter det att medaljerna hade delats ut, och spelarna gav verkligen allt för sin bortgångne vän och förebild i finalmatchen mot Leksand. Grabbarna kom ut med en stenhård inställning redan från första början och matchens förste målskytt blev Manne Mattisson då han styrde in skottet från Marcus Ersson när 5.45 hade spelats av den första perioden. Därefter dröjde det tills det var knappa minuten kvar innan Linus Ölund hittade fram med en genialisk passning mitt i slottet, där Lucas Carlsson kunde komma och dunka in 2-0.

Leksand jobbade sig ikapp en aning i matchen i den andra perioden, och man reducerade också till 2-1 efter 2.15. Men resten av mittenakten höll bägge lagen tätt, och Brynäs hade en skör 2-1-ledning inför de avslutande 20 minuterna.

Där var det dock ingen fråga om saken. Efter 2.38 skickade Lucas Carlsson in sitt andra mål för matchen till 3-1 och bara några minuter senare gjorde Jens Lööke inga misstag när han fick ett friläge, och 4-1 var ett faktum. Fem minuter senare tog Brynäs en timeout då man tyckte att Leksand fått komma lite för nära, men förgäves. Leksingarna reducerade till 4-2 bara sex sekunder efter timeouten och matchbilden stod och vägde. Men Brynäs skulle visa sig starka och när Leksand sedan tog ut målvakten kunde Jens Lööke även han göra två mål när han satte 5-2 i öppen kasse. Slutminuterna passerade därefter snabbt och Brynäs tog hem SM-guldet.

– Det är otroligt skönt, det här är helt sjukt, sa Lucas Carlsson direkt efter slutsignalen. Vi 97:or har väntat så länge på det här så det är verkligen otroligt skönt att äntligen få vinna guld efter alla silver. Och det är inte varje gång man gör två mål i en final heller, det är sjukt roligt.

Felix Sandström räddade 26 av 28 skott och hade en räddningsprocent på 92,86%.