J18: Finalklart efter suddenmål av Lööke

J18 är vidare till final i JSM efter att Jens Lööke avgjort semifinalen i förlängningen.

Semifinalen mellan Brynäs och Timrå blev en mycket jämn historia från början till slut, men det var dagens bortalag, Timrå, som slog till först. 18 minuter in på den första perioden skickade Jesper Wiberg in 0-1 i boxplay och Timrå kopplade grepp efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden kvitterade dock Brynäs tidigt till 1-1. Oliver Henriksson prickade då in pucken i mål och det var åter jämnt. När sedan Timrå fick spela powerplay efter halva perioden så satt även ett nytt ledningsmål bakom Felix Sandström i Brynäskassen.

Detta gjorde att Brynäs fick jobba tillbaka hårt i början av den tredje perioden, och då man fick chansen i numerärt överläge så kom ännu en kvittering - denna gång från kapten Linus Ölund. Men Timrå fortsatte på den inslagna vägen och tog ledningen ännu en gång bara några minuter senare. Då fick Brynäs lägga i en ny växel och fyra minuter från slutsignalen fixade Oliver Nordberg in 3-3.

Matchen togs därefter till förlängning och där var det Jens Lööke som blev stor matchvinnare. När han kom fri på kontring kunde han på något sätt krångla in pucken i mål och skickade därmed Brynäs till final mot antingen Leksand eller Frölunda.

– Det är jätteskönt att vi får ta oss vidare till final när vi var i underläge så mycket, säger Jens Lööke. Jag har inte gjort mål på ett tag nu heller så det var jättekul att få göra just det där målet.

Felix Sandström räddade 31 av 34 skott och hade en räddningsprocent på 91,18%.