U16: Förlust mot Färjestad

U16 åkte på sin andra raka förlust när man mötte Färjestad i Karlstad. Hemmalaget vann med 5-0 efter att Gabriel Seger fått matchstraff för checking to the head i den första perioden.

Det blev uppförsbacke på en gång när Brynäs mötte Färjestad på lördagseftermiddagen. Efter knappa en och en halv minut stod det redan 2-0 på tavlan, och Brynäs tog en timeout för att samla sig. Men resten av perioden präglades av utvisningar, och inga puckar ville slinka förbi Olle Eriksson-Ek i Färjestadskassen. Elva minuter in i perioden drog Gabriel Seger dessutom på sig ett matchstraff för checking to the head och det gick inte alls Brynäs väg i matchen.

Färjestad ökade på till 3-0 cirka sju minuter in i den andra perioden och förutom en utvisning på vardera lag så var det det enda som hamnade i protokollet i mittenakten. Trots att Brynäs fick chanser att spela powerplay i den tredje perioden så ville puckarna fortfarande inte in. Istället utökade Färjestad först till 4-0, i powerplay, och sedan satte man slutresultatet till 5-0 med minuten kvar att spela.

Färjestads BK - Brynäs IF 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Skott: 45-33
Utv: 10-37

1-0 (0.49) Jonathan Vikström (Fabian Zetterlund)
2-0 (1.29) Anton Klint (Anton Schagerberg)
3-0 (26.55) Anton Klint (Johan Nordling, Gustav Tanner)
4-0 (52.58) Gustav Tanner (Anton Klint)
5-0 (58.55) Fabian Zetterlund (Herman Johansson, Oscar Bäck)