U16: Vinst mot Västerås

Alla tre juniorlag vann sina matcher på lördagen. Sist ut var U16, som tog hem matchen mot Västerås med hela 7-4.

U16 fick en tuff start på matchen mot Västerås på lördagseftermiddagen, då Västerås redan efter 12 sekunder kunde överlista Viktor Sohlborg i Brynäskassen. Men man hängde inte med huvudena för det, och knappa nio minuter in på perioden hade man vänt helt på matchen. Genom mål av Hampus Lindberg, Linus Brodd och Hampus Bergqvist stod det istället 1-3 på tavlan, och laget hade en bra stämning i båset. Västerås reducerade till 2-3 i slutet av perioden, och det var rätt jämnt inför andra.

Fem minuter in på mittenakten kvitterade också hemmalaget till 3-3 och det var en jämn period som utspelade sig lagen emellan. Tre minuter från periodpausen klev dock Victor Olsson fram och såg till att Brynäs fick tillbaka ledningen, då han skickade in 3-4.

I början av den tredje perioden var det Simon Appelquist för hela slanten, då han både gjorde 3-5 och 3-6, assisterad av Thomas Johnsen och Gustav Müller på båda målen, och Brynäs fick ett järngrepp om matchen. Västerås reducerade i powerplay samma minut som 3-6, men närmare än så kunde man inte komma, och när Linus Brodd gjorde 4-7 mitt i perioden var det spiken i kistan, och laget tog tre starka poäng.

Viktor Sohlborg räddade 40 av 44 skott och hade en räddningsprocent på 90,91%.

VIK Västerås HK Ung - Brynäs IF 4-7 (2-3, 1-1, 1-3)
Skott: 44-40 (16-14, 14-11, 14-15)
Utv: 4-10 (2-6, 0-0, 2-4)