J20: Seger mot AIK

J20 vann även helgens andra match nere i Stockholm. 2-6 skrevs slutresultatet till, mot AIK, och Fredrik Blom och Linus Ölund gjorde två mål vardera i segermatchen.

Brynäs fick en uppförsbacke även i matchen mot AIK på söndagen. Efter åtta spelade minuter tog hemmalaget ledningen med 1-0, och Brynäs fick jobba sig tillbaka. Det hårda jobb man visade upp fick också utdelning senare i perioden. Sju minuter efter AIK:s ledningsmål kvitterade kapten Marcus Lindblom till 1-1, och med en minut kvar att spela gjorde Fredrik Blom sitt första mål i matchen fram till 1-2.

Den andra perioden inleddes med en rad utvisningar åt bägge håll, bland annat för fighting och roughing, och lagen fick testa sina styrkor i numerärt över- samt underläge. I ett numerärt överläge mitt i perioden utökade Christian Rudolphi ledningen till 1-3, och bara två minuter senare gjorde Blom sitt andra mål när han, helt själv, satte 1-4.

AIK tog vara på ett powerplayläge i den tredje perioden, och reducerade på Felix Sandström, men Brynäs lät sig inte påverkas. I spel fem-mot-fem utökade Linus Ölund först till 2-5, och sedan snodde han åt sig pucken i boxplay och prickade snyggt in 2-6 när halva perioden hade spelats. Ölunds två mål blev det sista som hände i perioden, och Brynäs tog med sig alla tre poäng.

– Vi börjar likadant som igår, säger tränare Niklas Gällstedt. Men vi jobbar oss tillbaka igen och halva första perioden är vi klart bättre än AIK. Vi är bättre i andra perioden också, och den tredje är helt okej från vår sida. Det är kul att stå i båset idag också, och jag är jättenöjd med helgen.

Felix Sandström räddade 23 av 25 skott och hade en räddningsprocent på 92%.

AIK - Brynäs IF 2-6 (1-2, 0-2, 1-2)
Skott: 25-41 (5-15, 11-14, 9-12)
Utv: 18-18 (4-4, 8-6, 6-8)