U16: Förlust i returmötet

U16 förlorade returmötet mot Hedemora med uddamålet, 5-4, efter en tung förstaperiod.

Efter att Brynäs vunnit den första av helgens två matcher mot Hedemora så var det dagens hemmalag som la i högväxeln direkt. Redan efter 20 sekunder satt Hedemoras första mål bakom Viktor Sohlborg, och Brynäs fick jobba i en uppförsbacke direkt. I samma period utökade sedan Adam Boqvist och Filip Persson ledningen dubbelt upp, och det var 3-0 i pausvilan.

Mitt i den andra perioden utökade samme Persson till 4-0, och Brynäs hade mycket att fundera på ute på banan. När laget fick spela fem-mot-tre satte dock Pontus Andersson reduceringen fram till 4-1, på pass av Hampus Lindberg och Isac Sjöman.

Hedemora utökade sin ledning tre minuter in i den tredje perioden, men Brynäs skulle jobba sig tillbaka. Minuten senare reducerade Samuel Solem till 5-2, och tränarna tog en timeout för att prata igenom spelet. Knappa fyra minuter senare gjorde Max Lundén 5-3, och Brynäs var riktigt nära att hämta ikapp sig. Det blev också en spännande avslutning, då Brynäs fick spela powerplay sent i perioden. I det numerära överläget gjorde Isac Sjöman 5-4, men närmare än så kunde laget inte komma, och Hedemora vann returmatchen.

Hedemora SK - Brynäs IF 5-4 (3-0, 1-1, 1-3)
Skott: 30-24 (12-8, 11-10, 7-6)
Utv: 10-6 (0-4, 4-0, 6-2)